2008 metai arba gyvenimo įžvalgos | Pažinti save

2008 metai arba gyvenimo įžvalgos

Autorius: Aleksejus Žaltkovski data: 2012 11 18

Vakar kalbėjausi apie 2008 metus. Vienu metu supratau, kad šie metai man yra visiškai tušti. Tai metais nieko neįvyko. Jie absoliučiai tušti. Taip peržvelgi metus, net nėra kur sustoti. Tokie laukimo metai. Tie metai puikiai parodė, kad negalima laukti ir galvoti, kad kažkaip bus geriau. Tikėtis geresnio – ok. Bet sėdėti ir laukti – nesąmonė.

Supratau, kad ten kur atidėlioju ir laukiu – būna pravalas. Supratau, kad jeigu noriu ką nors numarinti, užtenka tiesiog atidėlioti ir laukti. Tikėtis, kad viskas bus gerai. Padaryti karts nuo karto kokį veiksmą ir tikėtis.

Peržvelgus visą gyvenimą, aptikau, kad svarbiausios mano savybės yra iniciatyva ir drąsa. Mano pasiekimai stovi ant šių dvejų savybių. Ar yra suklupimų kur buvo šios savybės? Ten ne suklupimai, o išvados ir žingsniai toliau.

Dar viena frazė iš mano žodyno: nenori, nereikia. Anksčiau ji man buvo kaip nežinau kas. Bet dabar pradedu vis geriau suvokti, kad tai yra pralaimėjimo frazė. Pralaimėjimo ir pasidavimo.

Ir nors sunkiausi metai buvo 2009-2011… tai buvo 2007-2008 metų vaisiai. Užsisukimas atidėliojimų rate, iš kurio pakankamai sunku pabėgti. Vienu metu supratau, kad jau dugnas. Nežinau kuri tiksliai akimirka, bet aiškiai supratau, kad čia yra dugnas. Nuo šiol bus geriau.

Nuo tada buvo labai daug gyvenime sunkumu, dalis jų yra ir dabar. Dalis net gal sunkesnių. Bet pagerėjimas ir lipimas iš tos duobės prasidėjo.

Peržvelgus kaip vyko, tai buvo tokie bandymai ištrūkti. Dalis jų atimdavo daug jėgų, daug energijos.. Bet buvo kilimas, kartais stovėjimas vietoje ir tikrai buvo akimirkų, kai vėl skęsdavai. Bet žemiau jau nebuvo.

Vakar supratau, kad jau yra geriau. Jau yra išplaukta iš gilumos. Jau yra kažkiek stabilumo. Ir gan pastovus lipimas aukštyn. Jau tvirčiau stovint ant kojų.

Ir žinau, kad augu. Atsisukus atgal, pažvelgus kaip mąsčiau, ką supratau, kaip dariau – aišku, kad augu.

Ir vakar supratau dar vieną dalyką. Žmonės gali keistis. Klausimas, kuris mane neramino daug laiko. Berods 2010 metų pabaigoje, labai daug ieškojau atsakymo ar žmonės gali keistis. Vakar įsitikinau, kad taip. Kartais tam reikia sunkių smūgių, kartais reikia palaikymo, kartais reikia dar kažko, bet žmonės gali keistis.

Nors šis suvokimas dar turi dvejonių. Bet jis daug ką sprendžia.